Vanochtend heb ik met mijn cursisten de leerdoelen besproken. Want zonder concrete doelstellingen blijft een voornemen alleen een voornemen. En mijn rol is o.a. om de ‘voornemenknop’ om te zetten naar de ‘realistische doelenknop’. Of eigenlijk….ik wijs de leergierigen erop dat deze knop bestaat en zij mogen ‘em zelf aanzetten.

Mijn grootste uitdaging is om nog niet ontdekte knoppen of vastgeroeste knoppen te laten veranderen in doelenknoppen. Vanochtend zei een cursist tegen mij: ‘Dinie, ik wil inburgeren. Ik wil niet stoppen en jij mag ook niet stoppen!’ Nou, ik stop zeker niet (begin pas net een beetje op stoom te komen). Kijk, en vanwege deze succesmomenten doe ik het werk dat ik doe.

Kleine stapjes zijn ook groeimomenten en deze doen minder pijn dan een flinke groeistuip. Het vergt wel wat meer geduld van Dien (en dat is niet echt mijn ding…geduld). Dus op deze manier leer ik weer van mijn mooie cursisten!

Groeis & Bloeis van Dien!
Amsterdam, donderdag 6 februari 2020