Waarom Carpe-Dien?

Carpe-Dien is ontstaan uit ‘Pluk de dag’ met een verwijzing naar mijn voornaam. Ik ben Dinie van Berkel en de meesten noemen mij Dien. Van jongs af aan ben ik al bezig met de Nederlandse taal. Naast mijn verliefdheid op de taal, heb ik ook verkering met het leven. Daarom is deze website verdeeld in twee thema’s, namelijk ‘Pluk het leven’, en ‘Pluk de taal’.


PLUK HET LEVEN

Laat je inspireren door het dagelijks leven en de daarbij behorende verhalen van Dien. Hier neem ik je mee op reis in de mooiste stad van Nederland; Amsterdam. Sinds juni 2017 heb ik een grote stap gemaakt door van het rustige platteland naar het bruisende stadsleven te verhuizen. Ga je mee op avontuur?


PLUK DE TAAL

Overal op de wereld wordt taal gebruikt. Wist je dat er wereldwijd wel 7000 verschillende talen worden gesproken? Deze website is vooral bedoeld om je te laten inspireren door Diens taal. Door middel van verhalen en filmpjes over mijn werk als NT2-docent, zal ik je enthousiast maken over de grootse taal van ons kleine land. Voel je vooral vrij om te reageren op mijn blogs en vlogs!

 

 

 

 

Waarom Carpe-Dien?

Carpe-Dien is ontstaan uit ‘Pluk de dag’ met een verwijzing naar mijn voornaam. Ik ben Dinie van Berkel en de meesten noemen mij Dien. Van jongs af aan ben ik al bezig met de Nederlandse taal. Naast mijn verliefdheid op de taal, heb ik ook verkering met het leven. Daarom is deze website verdeeld in twee thema’s, namelijk ‘Pluk het leven’, en ‘Pluk de taal’.

 


Wat kan je van mij verwachten?

Diens taal gaat verder dan het alfabet en is gericht op spreken, luisteren, lezen en schrijven vanuit het hart. Natuurlijk gaan we ook aan de gang met de woordenschat en de grammatica maar niet op een saaie manier. Ik zorg ervoor dat elke les een taalfeestje wordt! Afhankelijk van jouw leerdoelen, stel ik samen met jou een lesplan op. Een realistisch en specifiek plan, afgestemd op jouw wensen- en eisenpakket. Het is mijn uitdaging om je zo snel mogelijk te laten integreren in de Nederlandse samenleving of je te begeleiden op weg naar je inburgeringsexamen.


Waar gaan we samenwerken?

Het maakt mij niet uit waar we gaan samenwerken. De groepslessen geef ik in ouderkamers bij verschillende basisscholen. Informeer gerust of ik bij jou in de buurt aan het werk ben. Als je geluk hebt, is er op korte termijn nog een leerplek vrij!

Voor een-op-eenbegeleiding, spreken we af bij de OBA Oosterdok (Openbare Bibliotheek Amsterdam), Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam.


Voor wie is Carpe-Dien?

Carpe-Dien is bedoeld voor iedere inwoner van Nederland met een andere moedertaal dan Nederlands. Ik kan je begeleiden van A1 tot en met C2 niveau (volgens Europees ReferentieKader). Je kunt bij mij terecht voor intensieve één op één begeleiding of je sluit gezellig aan bij de groepslessen.


Ouder-Kind taalfeestjes

Ik geef ook taalfeestjes aan ouders in combinatie met kinderen. Wanneer de ouder zelf ervaart hoe hij|zij een kind kan begeleiden met de Nederlandse taal, heeft dat een positief effect op beiden. Zowel de ouder als het kind wordt enthousiast gemaakt om de Nederlandse taal te leren.

 

Taaltrainingen voor bedrijven

Heb je veel anderstaligen in dienst? Wil je dat jouw medewerkers vloeiend Nederlands spreken? Hebben jouw medewerkers behoefte aan een opfriscursus Nederlands? Ik duik met plezier in je bedrijf en bespreek samen met jou en jouw mensen wat de taalgroeimogelijkheden zijn. Mijn taaltrainingen zijn specifiek en uniek; helemaal afgestemd op jouw bedrijfstak.


Ben je een expat?

Ben je een expat en wil je zo snel mogelijk de Nederlandse taal toepassen in je zakelijke omgeving? Dan help ik je door middel van een intensieve een-op-eenbegeleiding. Of wil je liever aansluiten bij een groep? Ook mogelijk! Ik ga graag met je om de tafel zitten zodat ik een acceptabel en realistisch leerplan voor je kan maken.


Wil je meer weten?

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Stuur me een e-mail: dien@carpe-dien.nl. Je krijgt dan uitgebreide informatie over de lesinhoud en de kosten.