Vrijdag 13 september 2019 kreeg ik een verjaardagscadeau van Lina en Samuel uit Colombia. Dat cadeau bestond uit een wekelijkse NT2 moeder-kindbegeleiding. Wat hebben we leuke leermomenten beleefd! De moeder-kindbegeleiding werkt dubbelop. Omdat kinderen een vreemde taal ook vooral ‘spelenderwijs’ verwerven, kan het kind de moeder helpen in plaats van andersom. Hoe mooi is dat?

Inmiddels heeft Samuel de Nederlandse taal al onder de knie en Lina volgt mijn wekelijkse groepslessen bij de Nautilus Flevohof. Het is voor mij heel fijn om de ouders van de basisschool te begeleiden. Ik heb veel contact met de docenten van de kinderen. Zo houden we de lijnen lekker kort en kunnen we zowel de kinderen als de ouders goed helpen. Ik geef ook regelmatig spelletjes mee als huiswerk om het Nederlandse taalcontact tussen ouder en kind te bevorderen.

Lina gaat uiteindelijk voor het NT2 Staatsexamen en wil als Verpleegkundige gaan werken. Ik feliciteer de toekomstige patiënten die door Lina verzorgd gaan worden!

Hier schrijft een gelukkige Dien uit Amsterdam (23 maart 2020).