Ik wil jullie graag voorstellen aan twee taaltoppers: Lina & Mohammad. Lina komt uit Colombia en Mohammad is geboren in SyriƩ. Ze zijn beiden nog maar een paar jaar in Nederland en doen hun uiterste best om hier een baan te vinden. Mohammad is bezig met zijn vrachtwagenrijbewijs en werkt als vrijwilliger bij de Voedselbank. Lina is verpleegster en wil graag haar beroep ook in Nederland gaan uitvoeren. Totdat ze haar passie kan uitvoeren, heeft ze een betaalde baan bij verschillende scholen.

Ik ben blij en trots dat ik deze wereldburgers mag begeleiden. Ze zijn bijna dagelijks aanwezig bij mijn online trainingen en willen zo snel mogelijk op eigen benen staan. Want dat is het motto van Dien: “Taal is het middel, zelfstandigheid is het doel!”

Heb ik een mooi vak of heb ik een mooi vak?

Lefs, liefs en leers van Dien
Amsterdam, 13 februari 2021