Vorige week was hoofd opleidingen van de Gemeente Amsterdam bij mij in de les. Hij kijkt of ik mijn werk volgens de voorgeschreven regels doe. Ik zie zo’n bezoek niet als controle maar als leermoment.

De dames mogen zelf naar behoefte iets vertellen. Niet ingestudeerd en lekker spontaan, daar houdt Dien van. Eén van de dames vertelt haar motivatie om 2x per week de lessen te volgen. Die motivatie is precies de reden waarom ik doe wat ik doe.

Ze vertelt: “als ik ’s morgens in mijn bed wil blijven liggen omdat ik me niet lekker voel, sta ik toch op. Ik ga naar de les van Dinie en dan gebeurt iets moois. De zon gaat vanzelf schijnen, alsof het licht van binnen aangaat!”

Als de dames door mijn bescheiden bijdrage ook nog werk krijgen, ben ik de gelukkigste Dien op aarde!

Daarom doe ik wat ik doe, toedeloe! XXX (Amsterdam, 17 november 2019)