Al vanaf het moment dat ik zelf naar de bibliotheek kon fietsen, zat ik met mijn neus in de leesboeken. Na mijn middelbare schooltijd heb ik bij veel bedrijven ervaring opgedaan; zowel in secretariële als commerciële functies. In 2010 werd het hoog tijd voor mijn eigen bedrijf: Carpe-Dien. Tijdens en vooral na mijn opleiding tot interieurontwerper heb ik aan mooie projecten mogen werken.

Waarom?

Mijn gevoel voor taal is nooit verdwenen en schrijven is altijd mijn passie gebleven. Ik heb in 2018 alle NT2 trainingen voor taalvrijwilligers gevolgd en daardoor heb ik nog een passie ontdekt. Inmiddels mag ik mezelf een NT2 professional noemen.

Als NT2-docent geef ik nu elke dag les aan anderstaligen. Ik word blij en gelukkig als ik zie dat mijn cursisten stukje bij beetje groeien. De cursisten die ik begeleid, komen overal ter wereld vandaan en samen bespreken we onze cultuurverschillen. Daardoor leren we van elkaar en ontstaat er wederzijds begrip. En wederzijds begrip draagt bij aan een betere, liefdevolle multiculturele samenleving.

Hoe?

Mijn missie is om mensen met een taalachterstand zo snel mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Door te luisteren naar de cursisten en te vragen naar de specifieke taalbehoeften, maak ik begeleidingsprogramma’s op maat. Ook ga ik met hen gericht werken om zo snel mogelijk te kunnen inburgeren.

Ik werk samen met de Nautilus school in Amsterdam Oost omdat Carpe-Dien en Nautilus elkaar versterken. Ik lever mijn enthousiasme, mijn creativiteit en deskundigheid op het gebied van de Nederlandse taal en Nautilus biedt mij een prachtige werk- en leeromgeving. Zo kunnen we samen bouwen aan een mooie school waar kinderen, ouders, cursisten en docenten zich veilig voelen.

Leergierig?

Ik ben te bereiken via mail: dien@carpe-dien.nl of WhatsApp: 06-51309090.

Hartelijke groet van Dien!